Veelgestelde vragen aan TandAnders

Waarom kan TandAnders lagere tarieven berekenen?

TandAnders:
TandAnders heeft een andere visie en werkwijze dan andere tandartspraktijken. Wij richten op het voorkomen van problemen, niet op reparatie-geneeskunde. Anders gezegd: TandAnders wil graag betaald worden voor het gezond houden van de mond en het gebit. Niet uitsluitend voor het uitvoeren van reparaties, het blijft bij schadeherstel. Door een goed en persoonlijk advies te geven, helpen we mensen de mond en het gebit gezond te houden. Waardoor er minder behandelingen nodig zijn. Enkele voorbeelden: uit onderzoek naar de Gewoon Gaaf-preventiemethode die wij hanteren voor kinderen, blijkt dat er tot 88% minder fluoridebehandelingen nodig zijn, terwijl de methode tot bijna 70% minder gaatjes leidt. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat overbehandeling op langere termijn schadelijk voor uw gebit is. Het onder controle houden van kleine defecten is het beste.

Gaat er dan toch eens iets mis buiten de schuld van de cliënt, dan bieden wij 25% korting aan. Ook kiezen wij voor andere oplossingen, die vaak goedkoper uitpakken. Een klein, beginnend gaatje stabiliseren wij, in plaats dat we het zullen boren en vullen. Als het gaatje gestabiliseerd is, is de tand namelijk veel beter beschermd tegen verdere aantasting.

Ben ik verplicht om het advies van TandAnders op te volgen?

TandAnders:
Op basis van een intake stellen wij een persoonlijk verzorgplan voor u op. Houdt u zich niet aan deze adviezen en afspraken en ontstaan er als gevolg van slecht poetsgedrag problemen, dan brengen wij u het reguliere tarief in rekening.

Als er ‘reparatie’ of schadeherstel nodig is, kijken wij altijd kritisch naar de beste oplossing. We kiezen voor de meest duurzame oplossing; deze blijkt vaak de eenvoudigste te zijn.

Ik ben toch verzekerd, wat merk ik van de korting die TandAnders geeft?

TandAnders:
Voor volwassenen valt tandartszorg in de meeste gevallen buiten het basispakket. U moet de kosten voor de tandarts zelf betalen of een aanvullende verzekering afsluiten die vergoeding voor tandartskosten biedt. Heeft u een gezond gebit? Dan betaalt u met een tandartsverzekering vaak meer premie dan u vergoed krijgt. Soms krijgt u voor bepaalde behandelingen maar een deel van de kosten vergoed of worden bepaalde behandelingen zelfs uitgesloten. Dit is per verzekeraar verschillend. De afweging om wel of geen verzekering af te sluiten, moet u uiteraard zelf maken. U kunt ook overwegen alleen een ongevallenverzekering (zoals Ixorg) voor uw gebit af te sluiten.

Wanneer moet mijn kind voor het eerst naar de tandarts?

TandAnders:
We adviseren u om uw kind mee te nemen als u op controle komt, zodra het 2 jaar oud is. Zo went uw kind al een beetje. Neem uw kind liever niet mee als u een behandeling moet ondergaan. Maak samen iets leuks van het tandartsbezoek en voorkom dat het bezoek als spannend wordt ervaren.

Als uw kind 3 jaar is, mag hij of zij zelf in de tandartsstoel plaatsnemen. De tandarts kijkt even in de mond en ‘telt de tandjes’. Hierbij kijken we of het gebit in orde is.

Wanneer gaat mijn kind wisselen?

TandAnders:
Op welke leeftijd kinderen melktanden en blijvende tanden krijgen, is niet exact te beantwoorden. Dit is gemiddeld:

  • Als een kind vijf tot acht maanden oud is, breekt doorgaans het eerste tandje door.
  • De eerste kies breekt door als een kind 13 tot 19 maanden oud is.
  • De eerste wisselfase begint op de leeftijd van 5 of 6 jaar. Eerst breken de blijvende kiezen (achter de melkkiezen) door. Daarna gaan voortanden los staan.
  • Het wisselen gaat door tot de leeftijd van 13 of 14 jaar.
  • De verstandskiezen breken door op de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Daarna is het blijvende gebit pas compleet.

Mijn kind is aan het wisselen. De nieuwe tanden zijn veel geler. Hoe komt dat?

TandAnders:
Het blijvende gebit is geler van kleur. Dat komt omdat het glazuur van de nieuwe tanden anders is opgebouwd. Door lichtinval kan het gele tandbeen (dentine) doorschemeren. Het glazuur is sterker dan het melkgebit.

Wat is parodontitis en hoe voorkom ik dat?

TandAnders:
Parodontitis is een vergevorderde tandvleesontsteking. De ontsteking wordt veroorzaakt door tandplak op tanden en kiezen. Als de ontsteking zich uitbreidt van de tandvleesrand naar het kaakbot leidt dit tot parodontitis. Bloedend tandvlees is een eerste signaal. Voorkom tandplak door het gebit goed schoon te houden door goed te poetsen en met aanvullende hulpmiddelen, zoals tandenstokers, tandzijde of ragers. Ontstaat er toch tandplak, dan kunnen wij dat verwijderen. We geven u graag een advies op maat.

Staat uw vraag er niet bij of is een vraag nog niet geheel of duidelijk beantwoord? Bel TandAnders met uw vraag: 088 - 800 63 33 of stuur een mail aan [email protected].