Ons stappenplan

1. Intake

Bij uw eerste bezoek aan TandAnders vindt een intake plaats. We nemen samen met u een aantal vragen door over uw algehele gezondheid en over uw mond en gebit. De tandarts beoordeelt vervolgens de staat van onderhoud van uw gebit.

2. Verzorgplan en behandeladvies

Op basis van de intake stellen we een persoonlijk verzorgplan op. TandAnders richt zich nadrukkelijk op de begeleiding van uw mondverzorging en hierdoor juist het voorkómen van behandelingen; geen overbehandeling. We voeren alleen reparaties uit als dat écht nodig is. Uiteraard zorgen we ervoor dat uw gebit er verzorgd uitziet. En er geen pijnklachten ontstaan of blijven.

TandAnders geeft een ander behandeladvies dan u waarschijnlijk gewend bent. Een voorbeeld? Een klein, beginnend gaatje stabiliseren wij, in plaats dat we het zullen boren en vullen. Als het gaatje gestabiliseerd is, is de tand namelijk veel beter beschermd tegen verdere aantasting. Vanzelfsprekend geven we u altijd een duidelijke uitleg. U behoudt altijd keuzevrijheid; u bent niets verplicht.

3. Tips voor mondverzorging

Alleen samen kunnen we uw mond en gebit gezond houden. Het is belangrijk om iedere dag te werken aan een gezonde mond. TandAnders geeft u tips op maat voor de dagelijkse mondhygiëne. Plus uitleg over het juiste gebruik van hulpmiddelen, zoals ragers om ook tussen uw tanden en kiezen goed te kunnen reinigen.

4. Periodieke controle

TandAnders geeft u een duidelijk advies over de dagelijkse mondzorg en de controle- of preventieconsulten. Hoe vaak u op controle komt, is per persoon verschillend. Eén of twee keer per jaar kan voldoende zijn. Mensen die gemakkelijk tandsteen ontwikkelen, komen wanneer nodig en in overleg vaker, voor een gebitsreiniging.