TandAnders: elke behandeling voor uw gebit

Met een frisse kijk op mondzorg helpt TandAnders u uw mond gezond te houden en klachten te voorkomen. Onze praktijk is uitgerust met de modernste apparatuur en werkt volgens de laatste stand der techniek. Daardoor is er bij TandAnders veel mogelijk.

 • Algemene tandheelkunde
 • Mondhygiëne
 • Esthetische tandheelkunde
 • Orthodontie
 • Implantologie
 • Prothetiek

Algemene tandheelkunde

TandAnders richt zich nadrukkelijk op begeleiding van uw mondverzorging en werkt samen met u aan een blijvend gezond gebit. Dat begint met periodiek mondonderzoek, waarbij we uw tanden en kiezen zorgvuldig nalopen.

Indien noodzakelijk, passen we behandelingen toe zoals het plaatsen van vullingen, een wortelkanaalbehandeling, kroon- en brugwerk en trekken van tanden en kiezen. We zijn er voor iedereen, jong en oud. Speciale aandacht is er dan ook voor het kindergebit en volwassen gebit-in-wording. We geven u graag advies op maat. Goede zorg, voor een stralende lach!

Mondhygiëne

Naast twee tandartsen en twee preventieassistenten telt het TandAnders-team ook een mondhygiënist. Hier kunt u terecht voor een professionele gebitsreiniging, tandvleesbehandelingen en ook voor voorlichting, poetsinstructie en een voedingsadvies.

Esthetische tandheelkunde
Onder esthetische tandheelkunde valt het herstellen van tandslijtage, het bleken van tanden en facings. Door spleetjes tussen de tanden op te vullen, een afgebroken tand te repareren, verkleurde tanden weer wit te maken en rafelige of scheve tanden te verbergen geeft TandAnders u weer een mooie, stralende lach.

Orthodontie 

TandAnders en Henry Schein Dental introduceert Reveal® Clear Aligners, een handige oplossing voor patiënten die hun glimlach willen verfraaien, met een behandelplan dat goedgekeurd is door uw tandarts. De aligners zijn ontworpen met het oog op esthetiek en comfort voor de patiënt en zijn transparanter dan de meeste andere aligners op de markt. Vanwege de perfecte aansluiting zijn er in veel gevallen geen of slechts weinig attachments (slotjes) nodig. De soepel gepolijste rand verhoogt bovendien het draagcomfort voor de patiënt.

Implantologie
Wilt u weer zonder problemen kunnen bijten en kauwen, lachen en praten? Een implantaat kan een goede oplossing zijn voor ernstige problemen met het gebit. Een implantaat is een kunstmatige vervanging van een tandwortel. Het is een titanium kunstwortel die in de kaak wordt geschroefd. Hierop wordt vervolgens een op maat gemaakte kroon, brug of gebitsprothese zoals een kunstgebit geplaatst. De voordelen van implantaten:

 • esthetisch hoogwaardige oplossing
 • een veilige, betrouwbare en voorspelbare behandelmethode
 • het kaakbot blijft gezond en slinkt nauwelijks
 • een duurzame oplossing voor lange termijn
 • basis voor vaste tanden, kiezen of een klikgebit

en bovenal: weer zonder pijn eten, vrijuit lachen en praten en dus meer zelfvertrouwen!

Prothetiek 
Als u uw eigen verloren tanden of kiezen niet kunt laten vervangen door een kroon of implantaat, kan een prothese een passende oplossing zijn. Onder prothetiek verstaan we een volledig of gedeeltelijk kunstgebit (plaatje), klikgebit op implantanten of een frameprothese. TandAnders geeft u graag een advies op maat en kan de prothese voor u aanmeten en maken.